OPT:n verkkosivut saa nyt myös mobiiliapplikaationa

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Artikkelit

Jos käytät Oulun Power Teamin verkkosivuja usein myös mobiililaitteella, voit asentaa sivut progressive web appina suoraan puhelimellesi.  OPT:n tunnus kiinnitetään tällöin aloitusnäyttöön ja appi toimii samalla tavalla kuin muutkin aplikaatiot tarjoten mukavamman ja ennen kaikkea nopeamman käyttökokemuksen.  Sivustoa voi silloin lukea myös offline -tilassa.

Tekniikkana käytetään Progressive Web Apps (PWA):ta. Se on uusi tekniikka, joka toimii verkkosivuston ja mobiilisovelluksen välimaastossa. Appi asennetaan puhelimeen kuten mikä tahansa mobiilisovellus ja sitä voi käyttää suoraan aloitusnäytöltä. Voit avata sivuston suoraan klikkaamalla Oulun Power Teamin logoa app-kaltaisen käyttöliittymän kautta!

Asennus: kun verkkosivusto avataan sovellusta tukevalla puhelimella, näytölle tulee kysymys “Haluatko asentaa aloitusnäytölle”?  Seuraa tämän jälkeen ohjeita.  Asennus on yksinkertaisempi kuin perinteisillä mobiilisovelluksilla.  

Milloin kysymys sitten tulee?

Se riippuu puhelimesi välimuistiasetuksista.  Välimuisti on tekniikka, jolla kaikkien verkkosivujen latautumista nopeutetaan tallentamalla ne puhelimen muistiin.  Kun välimuistitallenne on seuraavan kerran uusittu, näet myös kysymyksen ja voit asentaa puhelimeesi OPT -apin.

Jos et ole vielä käynyt Oulun Power Teamin verkkosivuilla mobiililaitteellasi, voit asentaa sen saman tien.

Oulun Power Team